Продовжується сезон збору грибів! Будьте уважні!

Сезон збору і заготівлі грибів продовжується і варто нагадати , якщо ви все ж таки відправились до лісу на «тихе полювання ”, необхідно знати наступне:
– ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;
– якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його позбутися;
– намагайтесь шукати і збирати губчасті гриби „білі ”, „бабки ”, „моховики ” тощо.
– якщо Ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;
– перед приготуванням страв з грибів їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;
– не вживайте сирих грибів;
– перед приготуванням будь-якої страви гриби необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин;
– готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;
– не давайте грибів малолітнім дітям;
– ніколи не застосовуйте „домашні ” методи визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок, вони, окрім помилок нічого не дають.
Якщо отруєння все ж таки виникло або Ви його підозрюєте:
– негайно промийте шлунок слабким соляним розчином;
– незважаючи на тимчасове полегшення Вашого стану, негайно зверніться до найближчої лікувальної установи.
Тому, що раз попереджуємо, будьте уважними ! Не ризикуйте своїм здоров’ям і здоров’ям своїх дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *