Дари природи для здоров’я людини

За вікнами вже осінь. Сьогодні наша невелика розповідь про осінню корисну ягоду- глід. Він починає дозрівати восени, приблизно в кінці вересня. Повністю дозрілий, він має найбільшу концентрацію вітамінів. У харчуванні плоди деяких видів глоду їстівні. На Кавказі і в степовій частині Криму із плодів глоду варять кисіль, консервують з цукром. На Кавказі плоди сушать і перетирають на солодке борошно, з якого печуть млинці, роблять начинку для пирогів, додають у пшеничне борошно, готуючи домашнє печиво.Сушені квіти й плоди використовують для приготування чаю.Подбають ці маленькі ягоди і про ваше здоров’я. Рідкий екстракт з плодів або настій з квіток глоду колючого і глоду червоного містить органічні кислоти, вітаміни застосовують при розладах серцевої діяльності, гіпертонічній хворобі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *