Запашний квітковий, цілющий трав’яний для здоров’я

Коли за вікно дивиться на тебе заплаканими шибками, і  похмурим поглядом сердиться небо, чи співає сумну пісню заметіль, а мороз витріскує на різні голоси, на душі буває трішечки сумно, така погода навіває меланхолію. Хочеться сісти біля каміну  і смакувати улюбленим запашним квітковим чаєм з улюбленої чашки. Але не простого, а із смаковитими рослинними інгредієнтами. Їх треба поселяти так, щоб сусідство стало для них приємним, а для вас чай набув незабутнього смаку та аромату і церемонія чаювання стала шедевром. Ось кілька порад в скарбничку.

Придбайте хороший чорний або зелений чай з великими листочками. Домішати до них можна різні фрукти та сушені ягоди: яблука, апельсини або лимони, цитрусова цедра, журавлина, малина, смородина, чорниця, родзинки, курага тощо. А відносно прянощів, то політ вашої фантазії: — кориця, імбир, гвоздика, рожевий перець, бадьян, чебрець, розмарин, м’ята, кардамон, пелюстки або маленькі рожеві бутони. Свіжі плоди слід помити, нарізати невеликими скибочками довільної форми, розкласти їх на деко й залишити в духовці на 1-2 години при температурі 100-120ºС. Спеції можна розмолоти в ступці, а трави — висушити. Ароматична чайна суміш повинна декілька тижнів «пожити» у гарних ємкостях зі скла, щоб всі складові «подружилися» між собою.

Трав’яні чаї прискорюють метаболізм, очищають організм, а крім цього – вони надзвичайно ароматні і смачні. Та якщо вам до смаку трав’яний чай, то є тут свої правила. Пийте їх тільки тоді, коли впевнено знаєте реакцію свого організму на ті чи інші чайні складові. Тому, як і будь-які ліки, кожен трав’яний чай має свої показання до застосування, протипоказання, склад, виробника та терміни придатності. Наприклад, якщо вам складно прокидатися вранці, а вночі ви ніяк не можете заснути, ,то підбадьоритись допоможе чай з меліси і стевії, а солодкий сон забезпечить настій глоду або чай з акації. А деякі трав’яні чаї в залежності від температури по-різному діють. Так, прохолодні напої з листя чорної смородини або шавлії чудово втамовують спрагу, а цей же гарячий чай здатний змусити пропотіти при застуді. А щоб чай дійсно приніс насолоду готуйте їх на водяній бані, використовуйте емальований та порцеляновий посуд, а от подрібнені плоди та  кореневища, комфортно почувають себе , коли потрапляють з окропом у термос. Тож смакуйте із задоволенням на здоров’я!

                   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *